Podwójnie* czekoladowa owsianka z mieszanką ziaren z malinami Verival,bananem, prażonymi orzechami włoskimi i pestkami granatuPRZEPIS ---->* gotowana na czekoladowymmleku sojowym z paskiem mlecznej czekoladyPODWÓJNIE CZEKOLADOWA OWSIANKA/przepis własny/55 g płatków owsianych (u mnie mocno chłonne)10 g mieszanki ziaren z malinami450 ml czekoladowegomlekaczekoladowego (mniej, jeśli macie np. płatki górskie)szczypta solipasek mlecznej czekoladyDo rondelka z gotującym się mlekiem wsypać płatki i ziarna.Gdy zaczną się gotować, od czasu do czasu zamieszać,żeby gęstniejąca masa nie przywarła do dna.Gotować około 4 minut na małym ogniu lub do zgęstnienia.Po tym czasie dodać pasek czekolady i cały czas mieszać.Gotować jeszcze około minuty, po tym czasielekko ostudzić i przelać do miseczki.Smacznego!