Wykonanie
D o zrobienia tego kompotu zachęcił mnie jego kolor :) Jest przepyszn y, już kilka
razy go przyrządzałam i pewnie jeszcze zrobię, bo mam jeszcze mały woreczek mrożonych
malin w zamrażalce. Przepis pochodzi z blogu
Margarytki .
Składniki:kilka łodyg
rabarbaru1 szklanka
malin (u mnie mrożone)
mięta (u mnie suszona)1,5 litra
wodycukier do smakuSposób przygotowania:1.
Rabarbar my jemy i obieramy. Kroimy na mniejsze kawałki.2. Za lewamy
wodą, zagotowujemy i wrzucamy
maliny. Dodajemy też trochę
mięty. Gotujemy ok. 5 m i nut.3. Kompot zestawiamy z gazu, słodzimy, przykrywamy pokrywką i studzimy ( w międzyczasie kompot nabierze aromatu i ładnego kolo ru).4. Kompot przecedzamy przez sitko.Smacznego!!!!