Wykonanie
Pomysłów na pasty
twarogowe jest mnóstwo, dzisiaj pomysł na pastę z
dynią i
szczypiorkiem. Pasta dietetyczna, lekko słodkawa i smaczna. Jeżeli lubicie
dynię to polecam ten prosty przepis na pastę.

SKŁADNIKI :250 g
twarogu1 łyżka gęstego
jogurtu greckiego1 łyżka
śmietany 18 % ( można zastąpić ją
jogurtem)1 pęczek
szczypiorkusól,
pieprz do smaku1 szklanka tartej dyniPRZYGOTOWANIE :
Dynię obieramy obieraczką do jarzyn, pozbawiamy miąższu i trzemy na tarce jarzynowej na małych oczkach.
Twaróg i drobno pokrojony
szczypior przekładamy do miski, dodajemy
jogurt i
śmietanę oraz
przyprawy. Dokładnie wyrabiamy masą z której mokrymi rękoma formujemy dwie kule. Na talerz wysypujemy tartą
dynię i obtaczamy w niej kule
twarogowe. Układamy na talerzach i jeszcze dokładamy tartej dyni w ewentualne prześwity.Nożem robimy wgniecenia a w środek wkładamy paluszka grissini.Pastę podajemy schłodzoną do
pieczywa, Smacznego.
