Wykonanie
Jako amator
serów szukam jak najwięcej możliwości wykorzystania ich w moim codziennym jadłospisie. Smażony
camembert w panierce i to podwójnej - do obiadów typu fit raczej nie należy. Ale przecież raz się żyje! Zresztą można go podać ze zdrową surówką i udawać, że przecież wcale się nie odchudzamy! Do lata jeszcze mamy czas...
SKŁADNIKI:- 1
camembert (dobrej jakości)- 1
jajko-
bułka tarta-
sól,
pieprz-
olej do smażeniaPRZYGOTOWANIE:Przygotuj dwa talerze. Na jednym roztrzep
jajko ze szczyptą
soli i
pieprzu, a na drugi wysyp dużą garść
bułki tartej.
Camembert dokładnie obtocz w
jajku a następnie w
bułce, czynność tę powtórz jeszcze raz. Na patelni rozgrzej
olej. Obsmaż
ser z każdej strony na złoto. Przygotowany w ten sposób
camembert wspaniale smakuje z
żurawiną lub
sosem słodko-kwaśnym. Smacznego!