ßßß Cookit - przepis na Camembert w panierce

Camembert w panierce

nazwa

Wykonanie

Jako amator serów szukam jak najwięcej możliwości wykorzystania ich w moim codziennym jadłospisie. Smażony camembert w panierce i to podwójnej - do obiadów typu fit raczej nie należy. Ale przecież raz się żyje! Zresztą można go podać ze zdrową surówką i udawać, że przecież wcale się nie odchudzamy! Do lata jeszcze mamy czas...
SKŁADNIKI:
- 1 camembert (dobrej jakości)
- 1 jajko
- bułka tarta
- sól, pieprz
- olej do smażenia
PRZYGOTOWANIE:
Przygotuj dwa talerze. Na jednym roztrzep jajko ze szczyptą soli i pieprzu, a na drugi wysyp dużą garść bułki tartej. Camembert dokładnie obtocz w jajku a następnie w bułce, czynność tę powtórz jeszcze raz. Na patelni rozgrzej olej. Obsmaż ser z każdej strony na złoto. Przygotowany w ten sposób camembert wspaniale smakuje z żurawiną lub sosem słodko-kwaśnym. Smacznego!
Źródło:http://kulinarnaja.blogspot.com/2014/04/camembert-w-panierce.html