Wykonanie

To brownie to dla mnie
słodycz IDEALNA. Zdrowa, wegańska, bezglutenowa. Poza tym jest bardzo proste i robi się je w mniej niż 5 minut.Podaję przepis podstawowy, który możecie dowolnie zmodyfikować dodając do ciasta ulubione
orzechy czy
czekoladę. Dzięki temu brownie nigdy się Wam nie znudzi!Składniki (forma o wymiarach 20x30 cm):słoik
masła orzechowego (ok. 350 g)5 dojrzałych
bananów1/4 szklanki
kakao3 łyżki
mąki ziemniaczanejcukier/
miód do smaku ( u mnie 2 łyżki
miodu)Wykonanie:W kąpieli
wodnej lub mikrofalówce podgrzej
masło orzechowe (powinno stać się bardziej płynne).
Banany zmiksuj blenderem na gładką masę, dodaj do nich resztę składników i wymieszaj.Przelej masę do blachy wyłożonej papierem do pieczenia i piecz w 180 stopniach przez około 20 minut, do 'suchego patyczka'. Przed krojeniem wystudź całkowicie.Smacznego!