Wykonanie
Składniki2 tortille pszenne (o średnicy ok. 22 cm)ok. 100 g
serka twarogowego do smarowania4 duże liście
sałaty masłowej4 cienkie plasterki
łososia (łącznie 100 g)garść świeżego
koperkukilka kropli
soku z cytrynypieprzWykonaniejeśli chcemy użyć domowych tortilli, to przygotować je z tego przepisu i postępować według opisu, by były elastyczne i miękkietortillę posmarować ok. 50 g
serka, rozsmarowując go równo na całej powierzchni, aż po brzegnastępnie układać na niej składniki, zostawiając kawałek brzegu z jednej strony z samym
serkiem (tam zamkniemy tortillę): najpierw liście
sałaty, pozbawione grubego nerwu, następnie 2 plasterki
łososia, następnie
łososia skropić
cytryną, posypać szczypta
pieprzu i sporą ilością
koperkutortillę zwijać ściśle i ciasno, tak by zamknęła się tam gdzie mamy kawałek brzegu z samym
serkiemto samo powtórzyć z drugą tortilląnastępnie każdą tortillę ściśle zawinąć w folię spożywczą i wstawić do lodówki na minimum 1 godzinę, a lepiej na dłużejpo tym czasie odwinąć tortillę z folii, za pomocą bardzo
ostrego noża odciąć jej nierówne końce, a cały rulon podzielić na 8 części (lub tyle, ile uda nam się uzyskać, by zadowalała nas wielkość mini wrapa)ułożyć na talerzu i podawać. Jeśli tortille mają być podane później to przykryć talerz folią i przechowywać w lodówce

