Wykonanie
Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i
drinki!Autor red.

Czas przygotowania: do 30 minutPoziom trudności: łatweIlość osób: dla 4 osóbŚrednia ocena potrawyOceń przepis (0 głosów)4 dość cienkie i niezbyt chude
kiełbaski2/3 szklanki
galaretki z
pigwy lub z
czerwonej porzeczki2 łyżki soku z
pomarańczypieprz cayenne lub
chiliKiełbaski w glazurze owocowej - sposób przygotowania:
Galaretkę owocową wymieszać z
sokiem pomarańczowym, doprawić
pieprzem według własnego smaku.
Kiełbaski pokroić na mniejsze odcinki, końce każdego naciąć na krzyż, po czym nadziać wszystkie na dość długie szpikulce i grillować, często je obracając. Gdy leciutko się zrumienią, smarować je podgrzaną na grillu
galaretką owocową i opiekać, aż skórka kiełbasek apetycznie zbrązowieje. Podawać z piklami i
jasnym pieczywem.Pączki
serowe z
polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche
ciasteczka z
włoskimi orzechamiDodaj swój przepis

Idealne
faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje
faworków.Zobacz też:Domowe
sokiOprawa stołu