Wykonanie
Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i
drinki!Autor cookwell

Czas przygotowania: do 60 minutPoziom trudności: łatweIlość osób: dla 4 osóbŚrednia ocena potrawyOceń przepis (20 głosów)20 dag mrożonych
krewetek koktajlowych0.5 litra
śmietany 18%30 dag
sera żółtego3 łyżki
mąki2 łyżki
vegetykoperekmasło do smażenia
makaron (wedle gustu)
Krewetki w sosie
śmietankowo-
serowym - sposób przygotowania:
Krewetki rozmrozić we wrzątku, a następnie odsączyć. Rozgrzać na patelni niewielką ilość
masła i podsmażać przez 10 min
krewetki. Zarumienione
krewetki przełożyć do garnka i zalać niewielką ilością
wody, gotować przez ok 20 minut.
Mąkę dokładnie wymieszać ze
śmietaną, tak by nie było grudek, dodać do
krewetek.
Ser żółty zetrzeć na tarce, dodać do pozostałych składników, gotować ciągle mieszając, aż do czasu rozpuszczenia się. Na końcu dodać pokrojony
koperek, wszystko doprawić
vegetą. Podawać z
makaronem. Smacznego!!Pączki
serowe z
polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche
ciasteczka z
włoskimi orzechamiDodaj swój przepis

Idealne
faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje
faworków.Zobacz też:Domowe
sokiOprawa stołu