Wykonanie
Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i
drinki!Autor Tadeusz
PióroCzas przygotowania: do 30 minutPoziom trudności: łatweRegion: kuchnia północnoamerykańskaIlość osób: dla 4 osób

Średnia ocena potrawyOceń przepis (0 głosów)1
bagietka o grubejchrupkiej skórce2 dojrzałe
awokado2 średniej wielkości
pomidory1 mała
czerwona cebula40 cienkich plasterków pikantnego
salamisólSandwicz z
awokado - sposób przygotowania:
Bagietkę tniemy poprzecznie na cztery części, a każdą z nich przepoławiamy wzdłuż. Obrane i pozbawione pestek
awokado ugniatamy widelcem, aż powstanie gruzłowata masa, i mieszamy z drobno posiekaną
cebulą. Solimy do smaku. Masę rozsmarowujemy na połówkach
bagietki, przykrywamy plasterkami
pomidorów i
salami. Kładziemy jedne połówki na drugich i zjadamy natychmiast.
Awokado (często pochodzące z upraw nowoświatowych, choćby z
Chile) popijemy też nowoświatowo. Czyli sauvignon blanc z
Chile, lecz z chłodniejszego regionu, np. Rucahue Itata Valley 2012 (dostępny w supermarketach). Dopuszcza się użycie musztardówek zamiast kieliszków.Pączki
serowe z
polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche
ciasteczka z
włoskimi orzechamiDodaj swój przepis

Idealne
faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje
faworków.Zobacz też:Domowe
sokiOprawa stołu