ßßß Cookit - przepis na Sandwicz z awokado

Sandwicz z awokado

nazwa

Wykonanie

Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i drinki!
Autor Tadeusz Pióro
Czas przygotowania: do 30 minut
Poziom trudności: łatwe
Region: kuchnia północnoamerykańska
Ilość osób: dla 4 osób
Średnia ocena potrawy
Oceń przepis (0 głosów)
1 bagietka o grubej
chrupkiej skórce
2 dojrzałe awokado
2 średniej wielkości pomidory
1 mała czerwona cebula
40 cienkich plasterków pikantnego salami
sól
Sandwicz z awokado - sposób przygotowania: Bagietkę tniemy poprzecznie na cztery części, a każdą z nich przepoławiamy wzdłuż. Obrane i pozbawione pestek awokado ugniatamy widelcem, aż powstanie gruzłowata masa, i mieszamy z drobno posiekaną cebulą. Solimy do smaku. Masę rozsmarowujemy na połówkach bagietki, przykrywamy plasterkami pomidorów i salami. Kładziemy jedne połówki na drugich i zjadamy natychmiast. Awokado (często pochodzące z upraw nowoświatowych, choćby z Chile) popijemy też nowoświatowo. Czyli sauvignon blanc z Chile, lecz z chłodniejszego regionu, np. Rucahue Itata Valley 2012 (dostępny w supermarketach). Dopuszcza się użycie musztardówek zamiast kieliszków.
Pączki serowe z polewą czekoladową
Tatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]
Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]
Kruche ciasteczka z włoskimi orzechami
Dodaj swój przepis
Idealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.
Zobacz też:
Domowe soki
Oprawa stołu
Źródło:http://ugotuj.to/ugotuj/174601749/sandwicz+z+awokado/p