ßßß Cookit - przepis na Tradycyjny schabowy z kiełkami fasoli Mung, masłem i bułką tartą

Tradycyjny schabowy z kiełkami fasoli Mung, masłem i bułką tartą

nazwa

Wykonanie

Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i drinki!
Autor Anna
Czas przygotowania: do 30 minut
Poziom trudności: łatwe
Region: kuchnia polska
Średnia ocena potrawy
Oceń przepis (5 głosów)
100g schab
200g kiełków fasoli Mung
200g masła
100g bułki tartej
100g ziemniaków
Tradycyjny schabowy z kiełkami fasoli Mung, masłem i bułką tartą - sposób przygotowania: Usmażyć schabowego panierowanego w bułce tartej na maśle. Kiełki fasoli Mung smażyć na maśle ok. 3 min., dodać bułkę tartą i smażyć jeszcze ok. 1 min. Ugotowane ziemniaki ułożyć na talerzu z kiełkami fasoli Mung i kotletem schabowym. Całość udekorować kiełkami lucerny i tymiankiem POKARM ŻYCIA.
Pączki serowe z polewą czekoladową
Tatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]
Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]
Kruche ciasteczka z włoskimi orzechami
Dodaj swój przepis
Idealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.
Zobacz też:
Domowe soki
Oprawa stołu
Źródło:http://ugotuj.to/ugotuj/-11816043/tradycyjny+schabowy+z+kielkami+fasoli+mung+maslem/p