Wykonanie
Blog > Komentarze do wpisu«
Karkówka nadziewana zapiekana ...
Faworki »Tak jakoś naszła mnie ochota i upiekłam ciasto ze
śliwkami,na wierzch dałam
bezę i posypałam
ciastem kruchym które mi zostało.Składniki na ciasto kruche:3 szklanki
mąki pszennej typ 500 Kłos-Pol2 łyżeczki
proszku do pieczenia350 g
margaryny5
żółtekksylitol 120 g Kłos-PolDodatkowo:
śliwki 500 g mrożone( akurat miałam jeszcze)
Beza:4
białkaszczypta
soli1 szklanka
ksylitolu Kłos-PolWykonanie ciasta kruchego:Do misy wsypuję przesianą
mąkę w raz z
proszkiem do pieczenia. Odmierzam
ksylitol i wsypuję do
mąki.
Margarynę kroję drobno i dodaje do składników,wbijam
żółtka. Włączam mikser i miksuje chwilę, wyjmuje i raz dwa zagniatam ciasto.1/4 ciasta wkładam do zamrażalnika. Formę okrągłą wykładam papierem do pieczenia, dół i boki obklejam
ciastem kruchym.
Śliwki rozmrażam 2 godziny wcześniej,odsączam na sicie i przekładam na ciasto kruche. Pianę ubijam ze szczypta
soli i
ksylitolem na sztywno, kładę ją na
śliwki, tarce i posypuję na
bezę. Piekę w 170 stopniach koło 50 minut.Po upieczeniu i wystudzeniu, ciasto przekładam na paterę.
czwartek, 14 stycznia 2016, rozowakuchniapoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .O mnie
Joanna GralikJestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego
męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.Kontakt do mnie
[email protected]Tweety na temat @GralikJoannaOdwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.Pisz blog
zamów newsletter