ßßß
Cookit - przepis na Podfałszowane ślimaki
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Podfałszowane ślimaki
Składniki
Ślimaki
Czosnek
Masło
Pietruszka
Sól
Tymianek
Białe wino
Wykonanie
Ślimaki
w masełku
czosnkowym
są pyszne. Kupiliśmy 2 opakowania, ale jak to się
mówi
: apetyt rośnie w miarę jedzenia ;)
Składniki:puszka
ślimaków
czosnek
masło
pietruszka
sól
tymianek
odrobina
białego wina
Przygotowanie:Zróbcie sos: 2 łyżki
wina
podgrzejcie z 1/4 kostki
masła
.
Przyprawcie
czosnkiem
,
natką pietruszki
,
solą
i bardzo niewielką ilością
tymianku
. Jak sos będzie gotowy podgrzejcie w nim
ślimaki
. Może nie będą wyglądać tak widowiskowo jak te kupione, ale smakują całkiem nieźle.
Źródło:
http://gotuje-i-zjadam.blogspot.com/2013/11/podfaszowane-slimaki.html
Przepisy powiązane
Masło z koperkiem i pietruszką
ziemniaki w papilotkach
Rośliny strączkowe wartość odżywcza
Ślimaki po burgundzku
Masełko ziołowe
Składniki powiązane (0)