Wykonanie
Sterta zapisanych przepisów piętrzy się w zakładkach, kiedy ja je wypróbuję? Czasem podjąć misję - zacząć robić nowe dania obiadowe. Szybkie obiady? I tak się w to nie bawię. Najpierw zawsze
kawa.W swetrze, z wielkim
kubkiem kawy, pośród książek i zeszytów. Z roztargnieniem odpychając kota, podświadomie słuchając w kółko tej samej piosenki i co chwila zerkając na kalendarz.Czekałam na tę sobotę./1 porcja/- 1
jajko- 1 małe
jabłko- 1/4 szklanki
mąki żytniej

- 1/4 szklanki
mleka- 1 łyżeczka
cukru trzcinowego- 1 łyżeczka
masłaJabłko obieramy i kroimy w drobną kostkę.
Białko oddzielamy od
żółtka, a następnie miksujemy
żółtko z
mąką i
mlekiem. W oddzielnym naczyniu ubijamy
białko ze
stevią. Obie masy mieszamy ze sobą delikatnie, a następnie dodajemy
jabłko. Na rozgrzanej patelni rozpuszczamy 1/2 łyżeczki
margaryny, po czym wlewamy masę, a gdy spód się zetnie, zsuwamy omlet na talerz i wrzucamy na patelnię drugą stroną, na spód dając pozostałą
margarynę. Kiedy omlet będzie złocisty,dzielimy go na kawałki.Inspiracja