Wykonanie
omlet kukurydziany z kremowym
serkiem, duszonym
jabłkiem i powidłami śliwkowymicornmeal omelette with creamy cheese, grated apple and homemade plum jam
Dziękuję za wczor ajsze słowa otuchy. Nie rozwiążą one problemów, jednak poniekąd wniosły do mojego
serca trochę nadziei na ich rozwiązanie. Naprawdę, jesteście niezawodni.Tymczasem cieszę się, że to już piąte k . Ma m nadzieję tylko na to, że jakoś uda mi się napisać dzisiejszy test - po nim przecież zostanę już tylko ja i piątkowe popołudnie, oderwanie się od kłopotów chociażby poprzez pogaduchy ze znajomą. Powiedziałabym, że chciałabym, aby było już popołudnie, ale wiem, że wystarczy, bym mrugnęła oczyma, a obudzę się w środk u marca. Czas płynie tak szybko.A jeśli miałabym chcieć być starsza, to tylko po to, by móc J ej pomóc./1 porcja/- 2
jajka- 2 łyżki
mąki kukurydzianej- 2 łyżki
mleka- szczypta
sody i
soli- 1 łyżeczka
cukru trzcinowego-
masło do smażeniaOddzielamy
białka od
żółtek.
Białka ubijamy z
solą na sztywną pianę.
Żółtka mieszamy z
mlekiem,
sodą,
ksylitolem, ziarenkami
wanilii i
mąką razową na gładką masę. Następnie łyżką nakładamy porcjami
białko łącząc je ostrożnie z zawartością drugiej miseczki. Omlet smażymy na rozgrzanej patelni do zarumienienia.