Wykonanie

kukurydziane
biszkopty z
malinami, kandyzowanym
kokosem, cafe lattecornmeal sponge fingers with raspberries, candied coconut, cafe latte


Sobotę rozpoczęłam włączeniem piekarnika. Kiedy, jak nie w weekendy należy celebrować wolny poranek, prawda? Parująca
kawa, szlafrok i przepis, który po swojemu układa się w głowie.Mam
dziwną słabość do
mąki kukurydzianej. Jej delikatny smak często stanowi poważną konkurencję dla
mąki żytniej, która króluje w mojej kuchni. Ta
mąka zapewnia wypiekom nie tylko oryginalny smak, ale i kolor. Wczoraj z kochaną Angie piekłam bułeczki, i może to też to wspólne pieczenie, nie tylko sam smak, spowodowały, że dziś kolejną porcję
mąki wykorzystałam do upieczenia podobnych...
biszkoptów. Kruche, lekkie, delikatne. Idealne do
kawy,
herbaty i
konfitury./1 porcja/- 75g
mąki kukurydzianej

- 1
jajko- 1/3 szklanki
maślanki- 1 łyżeczka
oleju- 1 łyżeczka
syropu z agawy- 1 łyżeczka
proszku do pieczeniaWszystkie składniki miksujemy razem, a następnie łyżką wykładamy na blasze pokrytej papierem do pieczenia. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200*C przez około 25 minut.