Wykonanie


Wiosna w powietrzu. Mimo dni pełnych słońca przeplatanych deszczem, można zacząć już śmiało mówić o zmianie pogody. Od wiosny już tylko chwila do latam, prawda? Granice subtelnie zacierają się z każdym nowym promieniem słońca, każdym dniem, który przeradza się w coraz to cieplejszy. Świeże powietrze, zieleń przechodząca od subtelnej do najbardziej żywej z możliwych. Przy takiej pogodzie nie można odgonić od siebie myśli o beztroskim lecie. Żeby poczuć już teraz jego namiastkę, można sięgnąć po coś, co zawsze może być pod ręką -
mrożone owoce. Przepyszna pieczona owsianka przesycona smakiem
owoców leśnych oraz
kokosa to idealna propozycja na leniwy początek dnia. Owsianka nie opada po wyjęciu z piekarnika, jest puszysta i delikatna .
Słodycz przebija lekka kwaskowatość
owoców, a całość łączy się w kompozycję, która nie tylko zadowoli
kubki smakowe, ale i dostarczy organizmowi wielu cennych witamin oraz mikroelementów ./1 porcja/

- 50g
płatków owsianych- 150g
jogurtu Naturalnego Gęstego Bakoma- 1
jajko- 1 łyżeczka
syropu z agawy- 70g
owoców leśnych- 2 łyżki
płatków kokosa- 1/4
laski wanilii- odrobina
soliPłatki owsiane mieszamy z
jogurtem,
syropem z agawy,
jajkiem, ziarnami z
laski wanilii,
solą i
orzechami włoskimi. Na końcu delikatnie łączymy z masą
owoce. Przelewamy masę do lekko natłuszczonego ceramicznego naczynia i pieczemy 30 minut w piekarniku nagrzanym do 180*C. Podajemy po lekkim ostudzeniu
solo lub z
jogurtem naturalnym.