Pomysł na przyrządzenie polędwiczek drobiowych, spontaniczny. Dobór składników oraz sposób ich pieczenia można wypracować sobie indywidualnie.Mięso jest delikatne, także nie potrzebuje większych zabiegów.Zapraszam.Składniki:8 polędwiczek drobiowych1 garść oliwek2 czerwone cebule8 ząbków czosnkukilka gałązek świeżego rozmarynusól morskapieprzkurkumapapryka słodka1 suszona ostra papryczka2 łyżki oliwy1 plaster masła1 cytrynaSposób przygotowania:Wykonanie:Umyte osuszone polędwiczki ułożyć w naczyniu żaroodpornym, przyprawić solą, pieprzem, kurkumą, papryką słodką, dodać pokrojone w ćwiartki cebule i pokrojony w plasterki czosnek. Ułożyć gałązki rozmarynu oraz oliwki, skruszyć ostrą papryczkę. Całość skropić sokiem z cytryny i oliwą. Przykryć folią aluminiową. Piec w 200 stopniach. Po 25 minutach bez folii z dodatkiem masła drugie 25 minut w do zrumienienia się. Podawać z ulubionymi sosami oraz chrupiącą świeżą bagietką.