Wykonanie
Krówki, obok Michałków to jedne z moich ulubionych
cukierków. Jeszcze niedawno zjedzenie całej paczki
krówek nie stwarzało żadnego problemu. Na szczęście w końcu zrozumiałam, że nie jest to dobre dla organizmu. Odstawiłam kupne
słodycze, ale na pocieszenie od czasu do czasu robię sobie domowe wersje kupnych słodkości. Po domowych kremach, przyszedł czas na domowe
krówki. Przyznam, że pozytywnie się nimi zaskoczyłam. Są naprawdę pyszne :)przepis na 8
krówek110g
masła orzechowego (ja swoje kupiłam TUTAJ)
bananłyżka
oleju z
orzechów laskowychszczypta
solipół łyżki
mioduMasło orzechowe przełóż do rondelka, podgrzewaj je przez chwilę na małym ogniu, tak aby się rozpuściło. Uważaj, aby się nie przypaliło. Następnie dodaj pozostałe składniki - pokrojonego na małe kawałki
banana,
sól,
miód oraz
olej. Całość zmiksuj dokładnie za pomocą blendera. Gotową masę przełóż do plastikowego pojemnika wyłożonego folią spożywczą, wyrównaj wierzch i wstaw do zamrażalnika na ok. 3h. Po tym czasie wyjmij je z zamrażalnika, pokrój na małe kawałki. Gotowe, smacznego :)