ßßß Cookit - przepis na Surówka z selera naciowego, kalarepy i jabłka

Surówka z selera naciowego, kalarepy i jabłka

nazwa

Wykonanie

Zima w pełni, przyda się więc nieco witamin, których dostarczają nam owoce i warzywa.
Składniki
1 seler naciowy
1 duże, kwaśne, kolorowe jabłko
1 kalarepa
1 łyżeczka cukru
majonez i gęsty jogurt w proporcjach 1:1 - ilość wg własnych preferencji
sól i pieprz do smaku
Sprzęt
tarka do jarzyn
ostry nóż
Przygotowanie
Seler naciowy i jabłko (umyte, ale ze skórką) szatkujemy w kosteczkę. Kalarepę myjemy, obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach
Majonez mieszamy z gęstym jogurtem w proporcjach 1:1 Dodajemy cukier i mieszamy wszystkie składniki.
Zaletą tej surówki / sałatki jest to, że na drugi dzień jest tak samo chrupiąca i smaczna
Smacznego :)
Źródło:http://obiadoweinspiracje.blogspot.com/2016/01/surowka-z-selera-naciowego-kalarepy-i.html