Dzisiejsza propozycja jest dla fanów bakłażanów. Ręka w górę kto lubi? Kiedyś nie przepadałam za tą rośliną, ale się przekonałam i bardzo polubiłam. Myślę, że do pewnych smaków trzeba dorosnąć. Gruszki miłosne idealnie nadają się na kolację walentynkową, to afrodyzjaki :)Przepis autorstwa Klary Desser .Składniki: ( 4 porcje)2 duże bakłażany500 g mięsa mielonegomasło lub tłuszcz kokosowy100 g pieczarek100 g fetysól, pieprz50 g parmezanusałatapomidorySposób przygotowania:W łącz piekarnik na 200 °C. Przekrój w zdłuż gruszki miłosne. Wydrąż środek i pokrój na małe kawałki. Usmaż mięso na maśle. Pokrój pieczarki i usmaż na maśle. Dodaj miąższ z bakłażana i smaż razem, do momentu, wyparowania wody. Przełóż pieczarki z miąższem do miski pokrusz fetę, dodaj mięso i wy mieszaj wszystko. Wypełnij farszem gruszki miłosne, a na końcu posyp parmezanem. Piecz ok 20 minut. Gotowe! Podawaj z sałatą i pomidorami.