Wykonanie
Kulki nisko węglowodanowe są smaczne, mało słodkie. Idealne na piątkowy wieczór lub sobotni poranek do
kawy. Przygotowuje się szybko, ale muszą poleżeć w lodówce kilka godzin przed podaniem, więc to jest trudne :) Marcus Olsson stworzył tej przepis.

Składniki: (15 - 20 sztuk)100 g
masła150 g
orzechów laskowych grubo zmielonych150 g
wiórków kokosowych (+ 50 g do posypania)½ łyżeczki
wanilii w proszku lub
cukru waniliowego50 g
gorzkiej czekolady 70%
kakao2 łyżki
śmietany 36%1½ łyżki zimnej, mocnej
kawySposób przygotowania:Zmiksuj w misce
masło, pokrojone na małe kawałki,
orzechy laskowe,
wiórki kokosowe oraz
cukier waniliowy. Rozpuść
czekoladę, najlepiej w małej miseczce w mikrofalówce na pół minuty. Wymieszaj
czekoladę ze
śmietaną i
kawą. Przygotuj sobie talerz z wiórkami kokosowymi. Połącz wszystkie składniki rękoma. Następnie formuj w dłoniach okrągłe kulki, obsyp
kokosem i odłóż na tacę. Włóż do lodówki na kilka godzin. Serwuj prosto z lodówki. Smacznego!