Wykonanie
Bardzo fajny i efektowny deser, który wspaniale się prezentuje na
stole. Zamiast słodkiego farszu możemy użyć słonego i będzie fantastyczna przystawka.Składniki :2 płaty gotowego
ciasta francuskiego2 kubeczki
śmietany 30 %
budyń czekoladowy1/4 szklanki
cukru kryształu2 łyżeczki
cukru waniliowegoświeże
owoce wg. uznaniaOpis wykonania :W jednym z kubeczków
śmietany rozrabiamy
budyń, drugi gotujemy z
cukrami, cały czas mieszając. Gdy
śmietanka będzie wrzała, wlewamy rozrobiony
budyń i mieszamy, aby się nie przypalił. Gdy będzie gęsty odkładamy i studzimy.Płaty ciasta kładziemy jeden na drugim. Foremką o śr. 7 cm wykrawamy kółka i rozkładamy na 2 części. W co drugim za pomocą kieliszka wycinamy pośrodku dziurkę, ł ą czymy ponownie.Do wyciętego środka wkładamy masę budyniową tak niecałą łyżeczkę (później uzupełniłam ;).
Ciastka układamy na blaszce wyłożonej pergaminem.
Ciasteczka pieczemy ok. 12 minut, aż się ładnie przyrumienią w temp. 200 C. Dekorujemy :)

Justyna L.Zwariowana żona i mama, kochająca swoje pasje. Mająca 1000 pomysłów na minutę. Lubię podróżować i odkrywać nowe smaki, w kuchni nigdy się nie nudzę i dobrze się bawię eksperymentując. Od niedawna fanatyczka fotografii kulinarnej i nie tylko.Podobne Przepisy