ßßß
Składniki :1,5 kg żeberek4 łyżki płynnego miodu2 łyżki octu winnego1 łyżeczka mielonej gorczycyłyżka zimnej wody4 łyżki oliwysól,świeżo zmielony pieprzOpis wykonania :1. Mieszamy miód z octem, mieloną gorczyce mieszamy z woda dodajemy do miodu z octem, ubijamy wszystko razem, następnie dodajemy oliwę. Przyprawiamy solą i pieprzem.2. Żeberka myjemy, osuszamy i dzielmy, układamy w płaskim naczyniu, smarujemy marynatą. Tak przygotowane żeberka przykrywamy i odstawiamy na kilka godzin lub noc.
Justyna L.Zwariowana żona i mama, kochająca swoje pasje. Mająca 1000 pomysłów na minutę. Lubię podróżować i odkrywać nowe smaki, w kuchni nigdy się nie nudzę i dobrze się bawię eksperymentując. Od niedawna fanatyczka fotografii kulinarnej i nie tylko.Podobne Przepisy