Wykonanie
Chyba każdy je lubi, trochę spóźniony przepis, ale tyle się działo że nie miałam kiedy wcześniej dodać go na bloga :).
Składniki :25 dag solonych
filetów śledziowych3
cebule1/2 szklanki
olejusok z 1/2
cytrynyczarny pieprzOpis wykonania :1.
Śledzie namaczamy w dużej ilości zimnej
wody około 3 godziny, osuszamy i kroimy na małe kawałki.2.
Cebulę obieramy i kroimy w piórka.3. W dużym słoiku układamy warstwami
śledzie i
cebulę, każdą warstwę skrapiamy
sokiem z cytryny i posypujemy
pieprzem. Pamiętajmy by ostatnią warstwę stanowiła
cebula.4.
Cebulę zalewamy
olejem, wstawiamy na minimum 2 doby do lodówki.
źródło : Przysmaki ze
śledziJustyna L.Zwariowana żona i mama, kochająca swoje pasje. Mająca 1000 pomysłów na minutę. Lubię podróżować i odkrywać nowe smaki, w kuchni nigdy się nie nudzę i dobrze się bawię eksperymentując. Od niedawna fanatyczka fotografii kulinarnej i nie tylko.Podobne Przepisy