ßßß
Składniki:20 dag białego sera trzykrotnie zmielonego20 dag masła20 dag mąki pszennejszczypta solisłoik dowolnej konfiturycukier puderOpis wykonania:Z mąki, sera, masła i szczypty soli zagniatamy elastyczne i miękkie ciasto, następnie cienko wałkujemy i kroimy na kwadraty 5x5 cm.Na środku każdego kładziemy łyżeczkę konfitury i sklejamy przeciwległe rogi.Ciastka układamy na blaszce wyłożonej pergaminem i pieczemy w 180 C na złoty kolor około 12 minut.Po upieczeniu posypujemy cukrem pudrem.
Justyna L.Zwariowana żona i mama, kochająca swoje pasje. Mająca 1000 pomysłów na minutę. Lubię podróżować i odkrywać nowe smaki, w kuchni nigdy się nie nudzę i dobrze się bawię eksperymentując. Od niedawna fanatyczka fotografii kulinarnej i nie tylko.Podobne Przepisy