ßßß
Składniki :Ciasto150 g mąki pszennej100 g mąki ziemniaczanej50 g cukru150 g zimnego masła1 jajkoBudyń kokosowy400 ml mleczka kokosowego1 i 1/2 szklanki mleka2 budynie śmietankowe4 łyżki cukruKruszonka kokosowa100 g mąki pszennej50 g mąki ziemniaczanej100g wiórki kokosowych50 g cukru125 g zimnego masłaDodatkowo500 g czereśniforma 22 x 26 cmOpis wykonania :CiastoZ podanych składników zagniatamy szybko ciasto, owijamy i wkładamy do lodówki na 1 godzinę. Ciasto wałkujemy pomiędzy dwoma arkuszami papieru do pieczenia na kształt blaszki o 1 cm większy dookoła .Ciasto z papierem przekładamy na blaszkę dociskamy i ściągamy górny papier. Ciasto nakłuwamy i wkładamy ponownie na 30 minut do lodówki. Pieczemy w 160 C przez 25 minut.BudyńMleko kokosowe i 1 szklankę zwykłego mleka wlewamy do garnka w reszcie mleka rozrabiamy budyń z cukrem. Wlać na gotujące mleko gotujemy, aż budyń będzie gęsty.CzereśnieKroimy na połówki i usuwamy pestki.KruszonkaZ podanych składników zagniatamy kruszonkę.CałośćNa podpieczonym i wystudzonym spodzie układamy połówki czereśni rozcięciem do góry, na owoce wykładamy budyń i posypujemy kruszonką. Pieczemy w 180 C przez 35 minut.



Justyna L.Zwariowana żona i mama, kochająca swoje pasje. Mająca 1000 pomysłów na minutę. Lubię podróżować i odkrywać nowe smaki, w kuchni nigdy się nie nudzę i dobrze się bawię eksperymentując. Od niedawna fanatyczka fotografii kulinarnej i nie tylko.Podobne Przepisy