ßßß
Ciasto:150g mąki pszennej100g mąki ziemniaczanej50g cukru150g masła ( schłodzonego)1 jajkoBudyń:400ml mleczka kokosowego1 i 1/2 szklanki mleka2 budynie, kokosowe lub śmietankowe4 łyżki cukruKruszonka:100g mąki pszennej50g mąki ziemniaczanej100g wiórków kokosowych50g cukru125g masła ( schłodzonego)Dodatkowo:450g malin, mogą byc mrożonecukier puder do posypaniaPrzygotowanie:Ciasto: Do miski przesiać obydwie mąki, dodać cukier i pokrojone w kostkę masło. Rozetrzeć aż powstanie kruszonka. Następnie dodać jajko i zagnieść na jednolite gładkie ciasto. Owinąć folią, włożyć do zamrażarki na około 30 minut.Budyń: Do rondelka wlać mleczko kokosowe i połowę mleka krowiego, dodać cukier. W pozostałym mleku rozprowadzić proszki budyniowe. Do gotującego mleka wlać budynie, gotować do zgęstnienia.Piekarnik nagrzać do 160 stopni.Ciasto wyjąć z zamrażarki, rozwałkować na papierze do pieczenia. Umieścić na blaszce. Całe ciasto dokładnie nakłuć widelcem. Piec przez około 25 minut na złoty kolor.Upieczone ciasto ostudzić.Kruszonka:Mąki przesiać do miski, dodać masło, cukier i wiórki kokosowe.Rozcierać w dłoniach do uzyskania kruszonki.Zwiększyć temperaturę piekarnika do 180 stopni.Na przestudzone ciasto wyłożyć maliny, na maliny wyłożyć budyń kokosowy, całosć posypać kruszonką.Piec przez około 35 minut. Ostudzić, posypać cukrem pudremSmacznego :)