Wykonanie
Soczysta
rybka, która robi się sama :) Będzie pyszna z dodatkiem
ryżu i zdecydowanej w smaku surówki, takiej jak na przykład TA .P.S
Pstrągi możemy również przyrządzić na patelni obtaczając je w
mące i smażąc około po 8 minut z każdej strony.



2 - 3 patroszone świeże
pstrągiparę plasterków
masła i ewentualnie parę gałązek zielonej
pietruszkisól,
czarny pieprz ewentualnie
przyprawa do rybsok z cytryny0,5 garści
płatków migdałowychRybę dokładnie myjemy, osuszamy. Posypujemy
solą i
pieprzem lub odrobiną
soli i
przyprawą do ryb, skrapiamy
sokiem z cytryny i odstawiamy na około godzinę do lodówki.Po tym czasie płaskie naczynie żaroodporne wyścielamy papierem do pieczenia ewentualnie folią aluminiową, układamy
pstrągi, do środka wkładamy plasterki
masła ( i ewentualnie
natkę pietruszki) i posypujemy
płatkami migdałowymi.


Piekarnik nagrzewamy do 200 stopni, wkładamy
rybę i pieczemy około 20 - 25 minut, w zależności od wielkości
pstrąga.Przed jedzeniem możemy ponownie skropić
sokiem z cytryny.