Wykonanie
W ostatnich dniach na blogu nie było za dużego ruchu, a to ze względu na wybieranie i opracowywanie fajnych i ciekawych przepisów na czas świąt Bożego Narodzenia. Część z naszych ulubionych potraw zaprezentowałyśmy już w zeszłym roku. Myślałyśmy, że w tym już będzie problem z odnalezieniem jakiś pysznych, tradycyjnych potraw. Jednak okazało się, że to co jest na blogu to nieznaczny ułamek naszych rodzinnych świątecznych przepisów. Dzisiaj jeden z prostszych (choć wcale nie mniej smaczny), a mianowicie
pstrąg smażony na
maśle podawany z dodatkiem
migdałów. Pychota!


Ilość porcji: 1Czas przygotowania: 15 minutSkładniki:1 patroszony
pstrąg1 łyżka
płatków migdałowych1 łyżeczka
sok z cytryny2 łyżki
masłaPrzyprawy:
sól,
pieprzWymytą i osuszoną
rybę posypujemy
solą,
pieprzem oraz skrapiamy
sokiem z cytryny. Na patelni rozgrzewamy
masło. Smażymy
rybę z obu stron do zarumienienia. Ściągamy
rybę, a wrzucamy
płatki migdałów. Smażymy je, aż się zezłocą.
Rybę układamy na talerzu, dodajemy
cytrynę oraz polewamy
masłem z
migdałami. Smacznego.

