ßßß
Skł adniki1/2 p aczki m ak aronu kukurydzi anego, u mnie rurki (ok. 250g)1 ogórek zielony1 wędzon a pierś z kurcz ak a1/2 op akow ani a roszponkipuszk a kukurydzyświeży/mrożony koperek i b azyli a2 łyżki jogurtu greckiego2 łyżki m ajonezusól i pieprzWykon anieM ak aron gotujemy zgodnie z z aleceni ami n a op akow aniu. Po przestygnięciu kroimy rurki n a drobniejsze k aw ałki wzdłuż. Og órk a przecin amy wzdłuż n a 4 i wykr aj amy większość miękkiego środk a z n asionk ami. Kroimy n a drobn ą k ostkę. Pierś kroimy w kostkę. Kukurydzę ods ą cz amy i dod ajemy do s ał atki. Jogurt miesz amy z m ajonezem, przypr aw ami i zioł ami. Wlew amy do s ał atki i miesz amy. Roszponkę myjemy, rozryw amy n a pojedyncze listki i dod ajemy do c ałości . Miesz amy delik atnie i pod ajemy.Sm acznego:)