Wykonanie
roszponk ą, zielonym
ogórkiem i
kukurydz ą, dopr awione b azyli ą i
koperkiem.B ardzo lubię s ał
atki ze świeżymi
zioł ami. D ani a tego typu s ą świetne ze względu n a swoj ą uniwers alność. Możn a zjeść je niem al n a k ażdy posiłek w ci ą gu dni a, a t akże wzi ą ć ze sob ą do pr acy/szkoły. Dzisiejsz a zrobion a z myśl ą o nocnej zmi anie mojego mężczyzny :)

Skł adniki1/2 p
aczki m ak aronu
kukurydzi anego, u mnie rurki (ok. 250g)1
ogórek zielony1 wędzon a pierś z
kurcz ak a1/2 op akow ani a
roszponkipuszk a
kukurydzyświeży/mrożony
koperek i b azyli a2 łyżki
jogurtu greckiego2 łyżki m
ajonezusól i
pieprzWykon anieM ak aron gotujemy zgodnie z z aleceni ami n a op akow aniu. Po przestygnięciu kroimy rurki n a drobniejsze k aw ałki wzdłuż. Og órk a przecin amy wzdłuż n a 4 i wykr aj amy większość miękkiego środk a z n asionk ami. Kroimy n a drobn ą k ostkę. Pierś kroimy w kostkę.
Kukurydzę ods ą cz amy i dod ajemy do s ał
atki.
Jogurt miesz amy z m
ajonezem, przypr aw ami i
zioł ami. Wlew amy do s ał
atki i
miesz amy.
Roszponkę myjemy, rozryw amy n a pojedyncze listki i dod ajemy do c ałości .
Miesz amy delik atnie i pod ajemy.Sm acznego:)