Wykonanie
Uwielbiam
ciasto francuskie. Ze wszystkim! Zawsze mam świeżą paczkę w lodówce, by szybciutko coś z niej przygotować gdy najdzie nas ochota.
Ciasto francuskie jest wyśmienite na słodko jak i słono, czy pikantnie. Będzie pyszne ze wszystkim czym je akurat podacie. U mnie dzisiaj trzy
sery i
szynka. Zapraszam!


SKŁADNIKI:- opakowanie
ciasta francuskiego (polecam te z Lidla)- 6 plasterków
żółtego sera- 6 plasterków
sera camembert- 6 plasterków
sera pleśniowego (u mnie niebieski Lazur)- 6 plasterków
chudej szynki- roztrzepane
jajko-
sezamPRZYGOTOWANIE:Ciasto rozwiń i pokrój na 6 mniej więcej równych części, na każdą nałóż po pokrojonym plasterku
sera żółtego,
camemberta i Lazura wraz z
szynką. Postaraj się szczelnie (mi się nie udało :P) go zakleić (jak pieroga). Gotowe
ciastka wyłóż na blachę z papierem do pieczenia. Posmaruj cienko
jajkiem i posyp
sezamem. Piecz w nagrzanym piekarniku do 180*C ok 15 min. Smacznego!
