Wykonanie
Ostatnim razem kiedy
jadłam kaszę manną znalazłam sposób na jej przyrządzenie, dzięki któremu smakuje mi najlepiej. Jaki to pomysł? Całkiem prosty. Kiedy ugotuję już
kaszę na
mleku na koniec mieszam ją z
ricottą, dzięki
czemu staje się kremowa, a tym samym ma ciekawszy smak. Do dzisiejszej dodałam jeden z moich ulubionych
dżemów naturalnych z
moreli . Poza tym podałam ją z chrupiącą granolą
owocową jak i
nerkowcami . Po tym jak ją spróbowałam nie mam już nawet ochoty na żadną inną wersję niż ta z
ricottą. Idealnie gęsta!
morelowa
kasza manna na
mleku z
ricottą podana z
nerkowcami oraz granolą
owocowąapricot semolina with milk and
ricotta served with cashew nuts and fruit granola
Składniki:- 3 łyżki
kaszy manny- 200ml
mleka- 125g
ricotty (1/2 opakowania)- łyżka
syropu klonowego (lub mniej jeśli
dżem jest słodki)- łyżka naturalnego
dżemu morelowegoKaszę manną ugotować na
mleku. Następnie wymieszać z resztą składników i przełożyć do miseczki. Podawać z ulubionymi dodatkami. Smacznego!~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~Dziś pierwszy dzień astronomicznej WIOSNY ! Jutro już w pełni będziemy mogli cieszyć się nadejściem nowej
pory roku i oby pogoda też na to wskazywała :)Przyjemnego czwartku!