ßßß
Składniki:90 g miękkiego masła100 g cukru pudru2 duże jajka150 g mąki pszennejłyżeczka proszku do pieczenia40 g kakao Nesquik70 ml śmietany kremówki 36%60 ml mlekaWykonanie: Masło utrzeć z cukrem pudrem na jasną puszystą masę. Dodawać jajka, jedno po drugim i za każdym razem zmiksować do połączenia się składników. Proszek do pieczenia, mąkę i kakao przesiać, dodać do masy maślanej. Następnie dodać śmietanę kremówkę i mleko. Całość delikatnie wymieszać- na najmniejszych obrotach miksera. Gotową masę rozłożyć pomiędzy papilotki do 3/4 ich wysokości. Gotowe muffinki włożyć do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec je przez około 25 minut bądź do tzw. suchego patyczka- uważać aby ich nie przesuszyć.Krem czekoladowy:2 opakowania czekolady gorzkiej po 100 g100 g kremówki 36 %Wykonanie: Śmietanę kremówkę przelać do garnuszka i podgrzewać ją prawie do wrzenia. W między czasie czekoladę połamać na mniejsze kawałki. Gdy kremówka będzie już odpowiednio ciepła, zalać nią czekoladę- wymieszać, do czasu, aż masa będzie gładka i lśniąca. Krem odstawić do wystudzenia a następnie najlepiej na całą noc schować do lodówki. Następnego dnia krem wyciągnąć i za pomocą miksera ubić. Gotowy przełożyć do worka cukierniczego i ozdabiać nim babeczki.Smacznego ;)