Wykonanie
Kolejne święto? Wszystkie sklepy zamknięte? Gdzie kupić świeże bułki? Wystarczy chwila czasu i chęci aby zrobić własne
bułki. ;-) My wykorzystujemy je przede wszystkim kiedy produkujemy domowe hamburgery, ale na drugi dzień są równie pyszne i świetne na szybkie śniadanie w pracy.

680g
mąki pszennej200 ml
wody200 ml
mlekałyżeczka
cukru7g suchych
drożdży2 łyżki
masłaszczypta
soli1
jajkosezam1.
Masło rozpuszczamy i studzimy. Wszystkie składniki wsypujemy do miski. Wyrabiamy, pozostawiamy pod przykryciem w ciepłym miejscu na 1h.2. Ciasto dzielimy na 10 części, formujemy kulki, które lekko rozpłaszczamy. Ułożone na blaszce
bułki smarujemy roztrzepanym
jajkiem, a następnie posypujemy
sezamem.3.
Bułki wstawiamy do rozgrzanego piekarnika do 190 stopni i pieczemy przez około 15-20 minut.