ßßß
 
            
         680g mąki pszennej200 ml wody200 ml mlekałyżeczka cukru7g suchych drożdży2 łyżki masłaszczypta soli1 jajkosezam1. Masło rozpuszczamy i studzimy. Wszystkie składniki wsypujemy do miski. Wyrabiamy, pozostawiamy pod przykryciem w ciepłym miejscu na 1h.2. Ciasto dzielimy na 10 części, formujemy kulki, które lekko rozpłaszczamy. Ułożone na blaszce bułki smarujemy roztrzepanym jajkiem, a następnie posypujemy sezamem.3. Bułki wstawiamy do rozgrzanego piekarnika do 190 stopni i pieczemy przez około 15-20 minut.
680g mąki pszennej200 ml wody200 ml mlekałyżeczka cukru7g suchych drożdży2 łyżki masłaszczypta soli1 jajkosezam1. Masło rozpuszczamy i studzimy. Wszystkie składniki wsypujemy do miski. Wyrabiamy, pozostawiamy pod przykryciem w ciepłym miejscu na 1h.2. Ciasto dzielimy na 10 części, formujemy kulki, które lekko rozpłaszczamy. Ułożone na blaszce bułki smarujemy roztrzepanym jajkiem, a następnie posypujemy sezamem.3. Bułki wstawiamy do rozgrzanego piekarnika do 190 stopni i pieczemy przez około 15-20 minut.