Wykonanie
Serek mascarpone zazwyczaj używamy do kremów i słodkich wypieków. Warto pamiętać o nim również przy obiedzie, zwłaszcza makaronach, bo np. sosy z jego udziałem są bardzo smaczne. :-) Tutaj jest jeszcze prościej, bo cały obiad mamy w kilkanaście minut. Zapraszam na
makaron penne z
mascarpone i mielonym
mięsem. Pychota!
![](/Data/Images/szefowa-kuchni.blogspot.com\2016_slash_01_slash_makaron-z-mascarpone/l/659631100.jpg)
500g
mięsa mielonego300g
makaronu penne200g
żółtego sera2
cebule200g
serka mascarpone1/2 pęczka
pietruszkisól,
pieprzolej1.
Makaron gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu.2. Na patelni rozgrzewamy
olej, podsmażamy pokrojoną w kostkę
cebulę. Dodajemy
mascarpone, pokrojoną
natkę pietruszki, starkowany
ser, doprawiamy
solą i
pieprzem.3. Łączymy wszystko z ugotowanym
makaronem, mieszamy dokładnie do połączenia składników. Przed podaniem posypujemy
natką pietruszki, i
serem.
![](/Data/Images/szefowa-kuchni.blogspot.com\2016_slash_01_slash_makaron-z-mascarpone/l/-1868163629.jpg)
![](/Data/Images/szefowa-kuchni.blogspot.com\2016_slash_01_slash_makaron-z-mascarpone/l/-517509750.jpg)
![](/Data/Images/szefowa-kuchni.blogspot.com\2016_slash_01_slash_makaron-z-mascarpone/l/-77093342.jpg)