Rewelacyjny, delikatny omlet z dodatkiem fasolki mung i grzybków mun. Fasolka jest niedocenionym źródłem białka. Takie małe zielone kiełki a takie smaczne!3 jajka (osobno białka i żółtka)0,5 szklanki fasolki mung Skworcu (tu kupisz)10 g grzybów mun Skworcu (tu kupisz)0,5 łyżeczki przyprawy do dań chińskich - do kurczaka po chińsku Rafex30 dag filetu z piersi kurczaka1 duża cebula3 pieczarkiSólPieprzDzień wcześniej przygotowujemy fasolkę. Zalewamy ją ok. 1,5 szklanki wrzątku i odstawiamy na 2-3 godziny. Po tym czasie gotujemy ją w nowej wodzie (przez pierwsze 10 minut na dużym ogniu, przez kolejne 20 na wolnym). Grzyby mun zalewamy wrzątkiem na około 20 minut. Po tym czasie odcedzamy i kroimy w drobne paseczki. Filet z kurczaka kroimy w kosteczkę, przyprawiamy przyprawą do dań chińskich. Cebulę oraz pieczarki kroimy w drobną kosteczkę. Wszystkie warzywa (cebulę, pieczarki, fasolkę i grzyby) oraz kurczaka mieszamy ze sobą. Dodajemy żółtka. Dokładnie mieszamy i doprawiamy solą i pieprzem. Białka ubijamy na sztywną pianę ze szczyptą soli. Łączymy je delikatnie z pozostałymi składnikami. Omlety smażymy na rozgrzanej patelni na rumiano z obydwu stron. Aby z łatwością je odwrócić używamy pokrywki od patelni.