Bardzo smaczny kurczak duszony w czarnej herbacie. Smak okazał się bardzo dużym zaskoczeniem. Aromat podkręcają zioła.1 kg kurczaka (u mnie ćwiartki)Sok z cytryny1 łyżeczka cząbru1 łyżeczka kolendry1 łyżeczka curry1 łyżeczka lubczyku1 marchewka3/4 szklanki mocnej czarnej herbaty (Earl Grey)1 bulionetka do duszonego kurczakaSólPieprzĆwiartki z kurczaka dokładnie myjemy i dzielimy na dwie części. Przyprawiamy go dokładnie ziołami (cząbrem, kolendrą, lubczykiem ) oraz przyprawącurry. Odstawiamy mięso na ok. 1 godzinę do lodówki. Po tym czasie obsmażamy kurczaka na złoty kolor na rozgrzanej patelni. Przekładamy do większego garnka. Marchewkę obieramy, ścieramy na tarce o średnich oczach i dodajemy do mięsa. Całość podlewamy herbatą. Dokładamy bulionetkę, przyprawiamy solą i pieprzem. Kurczaka dusimy ok. 40 minut na wolnym ogniu. W razie potrzeby podlewamy herbatą.