Wykonanie
Prosta i szybka
sałatka układana warstwami. Sprawdzi się na każdej domowej imprezie, do pracy czy szkoły. Po wyjęciu wszystko ładnie się łączy i smaki przenikają.


1 opakowanie zupki chińskiej6 łyżek
keczupu1 puszka
kukurydzy250 g paluszków
krabowych100 g
ryżu5 łyżek
majonezu1/3
czerwonej papryki1/3
zielonej paprykiMakaron z zupki chińskiej zalewamy wrzątkiem i czekamy aż napęcznieje. Odcedzamy. Paluszki
krabowe kroimy w kosteczkę.
Ryż gotujemy w delikatnie osolonej wodzie.
Kukurydzę odsączamy z zalewy.
Papryki kroimy w bardzo drobną kosteczkę. W wysokiej szklanej i przezroczystej misce składniki układamy następującymi warstwami:
makaron z zupki chińskiej, 2 łyżki
keczupu,
kukurydza (zostawiamy 3 łyżki), 2 łyżki
majonezu, paluszki
krabowe,
ryż, 3 łyżki
keczupu, 3 łyżki
majonezu, reszta
kukurydzy, kolorowe
papryki.