ßßß
Cookit - przepis na Karkówka w miodzie nadziana cebulą i pieczarkami
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Karkówka w miodzie nadziana cebulą i pieczarkami
Składniki
Karkówka wieprzowa
Pieczarki
Marchew
Czerwona cebula
Miód
Czosnek
Przyprawy
Karkówka
Papryka czerwona
Sól
Pieprz
Wykonanie
Rewelacyjna i krucha
karkówka
z dodatkiem
miodu
spadziowego. Wnętrze
karkówki
wypełnione
pieczarkami
i
cebulą
z posmakiem
słodyczy
i
czosnku
. Z zewnątrz chrupiąca skórka. Dodatkiem są uduszone
pieczarki
i
marchewki
.
1,2 kg
karkówki wieprzowej
200 g
pieczarek
4
marchewki
1
czerwona cebula
1 łyżka
miodu
spadziowego1 ząbek
czosnku
Przyprawa
do
karkówki
1 łyżeczka
czosnku
staropolskiegoOstra
czerwona papryka
Sól
Pieprz
Karkówkę
dokładnie myjemy i osuszamy. Długim nożem robimy kieszonkę w środku
mięsa
(ale nie przebijamy do końca). Nacieramy
przyprawą
do
karkówki
, ostrą
czerwoną papryką
i
czosnkiem
staropolskim. Połowę
pieczarek
kroimy w drobną kosteczkę. Tak samo kroimy
czerwoną cebulę
. Warzywa podsmażamy na rozgrzanej patelni. Dodajemy
miód
, przeciśnięty przez praskę
czosnek
. Warzywa muszą nam delikatnie zmięknąć. Przyprawiamy
solą
i
pieprzem
. Warzywami wypełniamy wnętrze
mięsa
, układamy w naczyniu żaroodpornym. Powstałym podczas smażenia płynem z
pieczarek
i
miodu
podlewamy
mięso
. Wokół układamy resztę pokrojonych
pieczarek
i
marchewki
(pokrojone w plastry). Całość pieczemy pod przykryciem przez 1,5 godziny w 200*C. Pod koniec możemy odkryć
mięso
, aby zarumieniło się z zewnątrz.
Źródło:
http://violetowekucharzenie.blogspot.com/2015/10/karkowka-w-miodzie-nadziana-cebula-i.html
Przepisy powiązane
Szynka w piwie miodowym : Październikowe Wyzwanie Babeczek
Szynka w piwie miodowym : Październikowe Wyzwanie Babeczek
Szynka w piwie miodowym : Październikowe Wyzwanie Babeczek
Szynka w piwie miodowym : Październikowe Wyzwanie Babeczek
Szynka w piwie miodowym : Październikowe Wyzwanie Babeczek
Składniki powiązane (0)