Granola na śniadanie, w połączeniu z jogurtem naturalnym smakuje nieziemsko. Składniki możesz dopierać wedle uznania. Jeśli lubisz sezam, rodzynki, kokos, śmiało możesz dodać.Oto moja wersja.Składniki2 szklanki płatków owsianych1/2 szklanki migdałów1/2 szklanki orzechów nerkowca1/2 szklanki suszonej żurawiny1/2 szklanka suszonych morelipół łyżeczki cynamonu1/2 szklanki miodu lub syropu klonowegoPrzygotowaniePiekarnik rozgrzej do 175 stopni CelsjuszaWszystkie składniki z wyjątkiem suszonej żurawiny dokładnie wymieszaj.Blachę wyłóż papierem do pieczenia i równomiernie rozprowadź masę.Włóż do piekarnika na około 20 minut, co jakiś czas mieszając łyżką drewnianą.Po wystudzeniu wymieszaj razem z żurawiną.Przechowuj w zamkniętym pojemniku.