Wykonanie
Dzisiaj coś dla miłośników kuchni azjatyckiej. Pikantny
sos słodko - kwaśny do sajgonek. Aromatyczny, pikantny, łatwy do zrobienia i moim zdaniem bardzo dobry. Idealnie komponuje się z sajgonkami .

Składniki:150 ml
wodyczubata łyżeczka
mąki ziemniaczanej2 ząbki
czosnku przeciśnięte przez praskęłyżeczka
ostrego sosu
piri piri2 łyżeczki
octusok z 1/2
limonki1 czubata łyżeczka
cukru4 łyżeczki jasnego
sosu sojowegoWykonanie:Na małą patelnię lub do małego rondelka wlewamy zimną
wodę i rozpuszczamy w niej
mąkę ziemniaczaną. Dodajemy pozostałe składniki sosu i włączamy gaz. Całość podgrzewamy do momentu zgęstnienia sosu. Sos mieszamy, aby podczas gęstnienia się nie przypalił.Gotowe.Gęstość sosu można dostosować do swoich upodobań. Jeśli chcecie, aby był troszkę rzadszy, wystarczy dodać do niego (zanim zdejmiemy go z ognia) troszkę gorącej
wody.Smacznego :)