Wykonanie

Lista składników

1/2kostka
margaryny Kasia4
jajek1 szklanki
wody1 szklanki
mąki2 kremy karpatka1 litr
mlekaJak zrobić?
Wodę z
margaryną zagotować, dodać
mąkę z fix do karpatek imieszać aż powstanie geste ciasto cały czas mieszając łyżką znowu podgrzać ciasto na małym ogniu przez 1 minutę aż do uzyskania z ciasta kuli Po ostudzeniu masy wbijać po jednym
jajku i ucierać. Na blaszkę wysmarowaną tłuszczem i posypaną
mąką wyłożyć połowę ciasta (moja forma była kwadratowa 24cm x 24cm). Piec w 200 stopniach 30-35min. Ugotować krem według przepisu ostudzić.
Miękką margarynę utrzeć z ugotowanym kremem upieczone góry i doliny przełożyćkremem posypać
cukrem pudrem schłodzić :)smacznego :)