ßßß Cookit - przepis na Gotowanie na przetrwanie:)

Gotowanie na przetrwanie:)

nazwa

Składniki

Wykonanie

Wczorajsze południe spędziłam w Tymczasowej Strefie Przetrwania zorganizowanej na terenie Teatr u Łaźnia w Krakowie - Nowej Hucie.
Jako jedna z kilku zaproszonych blogerek miałam dwie godziny na pokazanie mojej kuchni, czyli ugotowanie czegoś dobrego:)
Nigdy dotąd nie brałam udziału w takiej imprezie i nie miałam pojęcia jak sobie poradzę w takich polowych warunkach, nie mając pod ręk ą swoich kuchennych utensyliów i w dodatku gotując na kuchence elektrycznej, który to sposób gotowania - jako posiadaczce kuchenki gazowej - jest mi zupełnie obcy.
Ale... poradziłam sobie i powiem, że dawno tak fajnie nie spędziłam czasu przy gotowaniu.
Na pewno ogromną rolę miała wspaniała atmosfera całej imprezy, mimo pogody, która kompletnie zignorowała zapotrzebowanie na słońce i raczyła nas cały czas mżawką.
No i bardzo miłe było, gdy okazało się, że to co ugotowałam i przygotow a łam cieszyło się du ż ym powodzeniem - wydawało mi się, ż e to takie zwykłe dania, które jadam na co dzie ń i ju ż zapomniałam jak si ę sama nimi zachwycałam na pocz ą tku.
A co ugotowałam? Potrawkę z soczewicy z cukinią i porem - w klimacie t ych przepis ów . To na ciepło.
A na chłodniej zielony koktajl ze szpinaku, banana i pomarańczy na mleku sojowym. Nie sądziłam, że będzie miał takie wzięcie przy tej pogodzie, a miał olbrzymie, nawet mój małżonek, który w domu takich koktajli nie pije stwierdził, że bardzo dobry był.
Dopełnieniem były paluszki piknikowe na mące żytniej, które upiekłam wcześniej w domu.
Jeśli ktoś jest z Krakowa polecam się wybrać do S trefy i skorzystać z bardzo ciekawych propozycji jeszcze w tym tygodniu - naprawdę warto.
No i szacunek si ę nale ż y wolontariuszom, bez których to przedsięw zięcie pewnie nie m ia łoby szans powodzenia - byli naprawdę wspaniali:)
Zdj ę cia paluszków i dania gł ównego - Ania z bloga Kraina rozkoszy podniebienia .
"Każdy pragnie zostać docenionym. Tak więc - jeśli doceniasz kogoś - nie trzymaj tego w tajemnicy."
Mary Key Ash
Źródło:http://zdrowa-kuchnia-sowy.blogspot.com/2013/05/gotowanie-na-przetrwanie.html