ßßß
 
            
         Tak wycinamy trójkąty z ciasta okrągłego, a tak - z prostokątnego.Na dłuższym brzegu trójkąta układamy porcję marmolady, około 1 łyżeczki, po czym zwijamy ciasto w rulon. Rogaliki układamy na wyłożonej papierem do pieczenia blasze. Następnie podwijamy ich rogi ku środkowi, w ten sposób:
Tak wycinamy trójkąty z ciasta okrągłego, a tak - z prostokątnego.Na dłuższym brzegu trójkąta układamy porcję marmolady, około 1 łyżeczki, po czym zwijamy ciasto w rulon. Rogaliki układamy na wyłożonej papierem do pieczenia blasze. Następnie podwijamy ich rogi ku środkowi, w ten sposób: Zwróćcie uwagę - rogalik zwijamy w stronę, gdzie skierowany jest "ostry czubek" zwiniętego na środku ciasta. Jeśli zwiniemy rogalik w drugą stronę, może rozprostować się podczas pieczenia.Następnie rogaliki smarujemy jajkiem rozmąconym w mleku i pieczemy, aż będą złote (zgodnie z instrukcja pieczenia na cieście, z którego korzystamy)Gotowe rogaliki posypujemy cukrem pudrem.
Zwróćcie uwagę - rogalik zwijamy w stronę, gdzie skierowany jest "ostry czubek" zwiniętego na środku ciasta. Jeśli zwiniemy rogalik w drugą stronę, może rozprostować się podczas pieczenia.Następnie rogaliki smarujemy jajkiem rozmąconym w mleku i pieczemy, aż będą złote (zgodnie z instrukcja pieczenia na cieście, z którego korzystamy)Gotowe rogaliki posypujemy cukrem pudrem.