Wykonanie
Blog > Komentarze do wpisu«
Szynka rolowanaDomowe, maślane rogaliki żony Arka »
Mielonka drobiowa Arka
2 kg
piersi z kurczaka1 kg
udek z kurczaka +skórki
PrzyprawyPieprz biały mielony
Sól , Peklosól 50/50%Zarna
kolendry mielonePiersi kroimy w dużą kostkę,
udka z kurczaka obieramy,Peklujemy 48 godzin,skórki parzymy wrzątkiem następnie blęderem mielimy na masełko!Wszystko dokładnie mieszamy i pakujemy w osłonki ,parzymy w temperaturze 75/80 stopni przez 80/90 minut.Po wyjęciu schładzamy w zimnym pomieszczeniu na
drógi dzień idealna na śniadanie;)Moja uwaga! Dookoła drobiowej zrobiła się bardzo delikatna
galaretka myślę że dobrze by było dodać do farszu odrobinę
żelatyny,będzie wtedy naprawdę wyglądać rewelacyjnie ;))Przepis przesłany przez ArkadiuszaPozdrawiamniedziela, 06 kwietnia 2014, beiotpoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »TrackBackKomentarzeOstatnie wpisy
Mielonka z
dziczyzny – ...Peklowanie zalewowePeklowanie suche, solenie
Polędwiczki z warchlaka
Polędwica i
szynka z jeleniaChlebek orkiszowy WiesławaMój prezent gwiazdkowy 2015Pasztet myśliwegoRosół z
kaczkiDzika
kaczka wędzona_________________________ ____________________________________________________ __________________________ Licznik gości ____________________________ On-
line: _________________________Smaczne Zdrowe Wyroby DomoweWypromuj również swoją stronę ____________________________________________________ __________________________ __________________________ __________________________ __________________________ Zdjęcia i teksty na tej stronie są mojego autorstwa i zabrania się ich kopiowania, powielania i wykorzystywania do celów komercyjnych bez mojej zgody!!! Wykorzystanie przepisów oraz instrukcji mojego autorstwa znajdujących się na tym blogu w celach komercyjnych wymaga zgody autora!!!design by SenTineL
Wood.nPisz blog
zamów newsletter