Wykonanie
Blog > Komentarze do wpisu
«
Szynka rolowana
Domowe, maślane rogaliki żony Arka »
Mielonka drobiowa Arka

2 kg
piersi z kurczaka1 kg
udek z kurczaka +skórki
PrzyprawyPieprz biały mielony
Sól , Peklosól 50/50%
Zarna
kolendry mielone
Piersi kroimy w dużą kostkę,
udka z kurczaka obieramy,Peklujemy 48 godzin,skórki parzymy wrzątkiem następnie blęderem mielimy na masełko!Wszystko dokładnie mieszamy i pakujemy w osłonki ,parzymy w temperaturze 75/80 stopni przez 80/90 minut.Po wyjęciu schładzamy w zimnym pomieszczeniu na
drógi dzień idealna na śniadanie;)
Moja uwaga! Dookoła drobiowej zrobiła się bardzo delikatna
galaretka myślę że dobrze by było dodać do farszu odrobinę
żelatyny,będzie wtedy naprawdę wyglądać rewelacyjnie ;))
Przepis przesłany przez Arkadiusza
Pozdrawiam
niedziela, 06 kwietnia 2014, beiot
poleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »
TrackBack
Komentarze
Ostatnie wpisy
Mielonka z
dziczyzny – ...
Peklowanie zalewowe
Peklowanie suche, solenie
Polędwiczki z warchlaka
Polędwica i
szynka z jelenia
Chlebek orkiszowy Wiesława
Mój prezent gwiazdkowy 2015
Pasztet myśliwego
Rosół z
kaczkiDzika
kaczka wędzona
_________________________ __________________________
__________________________ __________________________ Licznik gości ____________________________ On-
line: _________________________
Smaczne Zdrowe Wyroby Domowe
Wypromuj również swoją stronę __________________________
__________________________ __________________________ __________________________ __________________________ __________________________ Zdjęcia i teksty na tej stronie są mojego autorstwa i zabrania się ich kopiowania, powielania i wykorzystywania do celów komercyjnych bez mojej zgody!!! Wykorzystanie przepisów oraz instrukcji mojego autorstwa znajdujących się na tym blogu w celach komercyjnych wymaga zgody autora!!!
design by SenTineL
Wood.n
Pisz blog
zamów newsletter