ßßß Cookit - przepis na Kiełbasa jałowcowa w wykonaniu Wiesi

Kiełbasa jałowcowa w wykonaniu Wiesi

nazwa

Wykonanie

Blog > Komentarze do wpisu
« Carpaccio z jelenia
Placek drożdżowo-serowy wg. ... »
Składniki:
- 9 kg szynki wieprzowej,
- 1 kg.boczku,
- 5 gram jałowcu utłuczonego,
- pieprz biały i czarny grubo mielony,
- 20 dag.soli,
- czubata łyżka cukru rozpuszczona w szklance wody.
3 kg mięsa II kl z szynki + 1 kg boczku zemleć na drobnym sitku (jakim nie wiem) resztę na grubym. Dodać przyprawy mieszać. Po wstępnym wymieszaniu dodać rozpuszczony w wodzie cukier. Wymieszać. Nadziewać w jelita i zostawić na 12 h. Wędzona 2,5 godz. na niedużym ogniu.
piątek, 30 stycznia 2015, beiot
poleć znajomemu » śledź komentarze (rss) »
TrackBack
Ostatnie wpisy
Mielonka z dziczyzny – ...
Peklowanie zalewowe
Peklowanie suche, solenie
Polędwiczki z warchlaka
Polędwica i szynka z jelenia
Chlebek orkiszowy Wiesława
Mój prezent gwiazdkowy 2015
Pasztet myśliwego
Rosół z kaczki
Dzika kaczka wędzona
_________________________ __________________________
__________________________ __________________________ Licznik gości ____________________________ On-line: _________________________
Smaczne Zdrowe Wyroby Domowe
Wypromuj również swoją stronę __________________________
__________________________ __________________________ __________________________ __________________________ __________________________ Zdjęcia i teksty na tej stronie są mojego autorstwa i zabrania się ich kopiowania, powielania i wykorzystywania do celów komercyjnych bez mojej zgody!!! Wykorzystanie przepisów oraz instrukcji mojego autorstwa znajdujących się na tym blogu w celach komercyjnych wymaga zgody autora!!!
design by SenTineL Wood.n
Pisz blog
zamów newsletter
Źródło:http://wyrobydomowe.blox.pl/2015/01/Kielbasa-jalowcowa-w-wykonaniu-Wiesi.html