Wykonanie
Idealne
ciasteczka dla tych, którzy nie jedzą
mąki czy
cukru. Doskonałe podczas diety, ale też dla biegaczy czy innych sportowców. Zobaczyłam je już jakiś czas temu na Insta u Lidki . Zrobiłam i byłam zachwycona. Oczywiście nie spodziewajcie się, że będą takie jak te z
cukrem i
mąką, bo nie będą. Za to spokojnie możecie zjeść dwa bez wyrzutów sumienia. W końcu są prawie jak owsianka.

Składniki:70 g
wiórków kokosowych1 dojrzały
banan1
jajko2 łyżki
płatków owsianych1/2 łyżeczki
sody oczyszczonejWykonanie:
Płatki zmiksować blenderem. Dodać pozostałe składniki i ponownie zmiksować. Formować rękoma kulki wielkości
orzecha włoskiego i rozpłaszczać. Ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w 180 stopniach przez około 15 minut.