Wykonanie
1000 g chudego
twarogu (trzykrotnie mielonego)4
jajka5-6 łyżek słodziku (który nie gorzknieje, w trakcie pieczenia)40 g proszku budyniowego (na bazie
skrobi kukurydzianej, bez
cukru) lub
skrobi kukurydzianejsok i skórka otarta z połowy
pomarańczymiąższ wydrążony z
laski waniliiWszystkie składniki dokładnie zmiksować. Przelać do tortownicy o średnicy 20 cm, wyłożonej papierem do pieczenia (wyłożyłam tylko dno).Piec 30 minut w temperaturze 200 stopni, następnie zmniejszyć temperaturę do 150 stopni i piec kolejne 45-60 minut, pozostawić w zamkniętym piekarniku do wystygnięcia.Smacznego!
***A skoro jesteśmy w temacie
cytrusów, macie ochotę na babkę cytrynową? :)
Kasia przygotowała liczne atrakcje - konkursy z nagrodami, seans filmowy i możliwość wpływania na treść programu. Podczas jego
trwania Kasia oddaje do dyspozycji specjalny czat ze specjalistą, na którym można będzie zadawać pytania związane z wypiekami i
ciastem, które wspólnie upieczemy. Dla najbardziej uważnych internautów przewidziano liczne nagrody. Na szczęśliwych zwycięzców czekają: silikonowe stolnice i wałki oraz eleganckie formy do pieczenia
marki Lurch, a także designerskie wyciskarki do
cytrusów marki DeLonghi.A już niedługo, zapraszam na ciasto z
brzoskwiniami, z przepisu mojego dziadka, który piecze z
Kasią, konsekwentnie, od kiedy pamiętam. :)