ßßß Cookit - przepis na Sernik waniliowo - pomaranczowy (wg diety Dukana)

Sernik waniliowo - pomaranczowy (wg diety Dukana)

nazwa

Wykonanie

1000 g chudego twarogu (trzykrotnie mielonego)
4 jajka
5-6 łyżek słodziku (który nie gorzknieje, w trakcie pieczenia)
40 g proszku budyniowego (na bazie skrobi kukurydzianej, bez cukru) lub skrobi kukurydzianej
sok i skórka otarta z połowy pomarańczy
miąższ wydrążony z laski wanilii
Wszystkie składniki dokładnie zmiksować. Przelać do tortownicy o średnicy 20 cm, wyłożonej papierem do pieczenia (wyłożyłam tylko dno).
Piec 30 minut w temperaturze 200 stopni, następnie zmniejszyć temperaturę do 150 stopni i piec kolejne 45-60 minut, pozostawić w zamkniętym piekarniku do wystygnięcia.
Smacznego!
***
A skoro jesteśmy w temacie cytrusów, macie ochotę na babkę cytrynową? :)
Kasia przygotowała liczne atrakcje - konkursy z nagrodami, seans filmowy i możliwość wpływania na treść programu. Podczas jego trwania Kasia oddaje do dyspozycji specjalny czat ze specjalistą, na którym można będzie zadawać pytania związane z wypiekami i ciastem, które wspólnie upieczemy. Dla najbardziej uważnych internautów przewidziano liczne nagrody. Na szczęśliwych zwycięzców czekają: silikonowe stolnice i wałki oraz eleganckie formy do pieczenia marki Lurch, a także designerskie wyciskarki do cytrusów marki DeLonghi.
A już niedługo, zapraszam na ciasto z brzoskwiniami, z przepisu mojego dziadka, który piecze z Kasią, konsekwentnie, od kiedy pamiętam. :)
Źródło:http://czympachnieuzakow.blox.pl/2011/03/Sernik-waniliowo-pomaranczowy-wg-diety-Dukana.html