Wykonanie
Mimo, że nie przepadam za
awokado, mam do niego
dziwną, bliżej niewyjaśnioną słabość i zazwyczaj przynajmniej jedną sztukę w zapasie. Z pomysłami na wykorzystanie go bywa już różnie, więc przerabiam po kolei popularne przepisy, licząc, że któryś okaże się u nas
hitem. :)Kremem przełożyłam
wafle tortowe - o ile sam krem jest po prostu smaczny, to już w zestawieniu z
waflami jest naprawdę niesamowity. Polecam!

źródło inspiracji: filozofiasmaku.blogspot.comduże dojrzałe
awokado3-4 łyżki ciemnego
kakao2-3 łyżki płynnego
miodułyżka ekstraktu z
waniliiszczypta
cynamonuok. 5 łyżek mielonych
orzechów laskowychObrane
awokado i pozostałe składniki umieścić w malakserze. Zmiksować na jednolitą masę. Przełożyć do słoiczka, przechowywać w lodówce do
trzech dni.Smacznego!