Wykonanie
Eton mess - trochę oszukany, bo poukładany warstwami, a wymieszany dopiero w trakcie jedzenia. Przystrojony bratkami, w sam raz na powitanie prawdziwej wiosny. :)

(składniki na 3 porcje)szklanka
truskawekłyżka
octu balsamicznego1/2 szklanki pokruszonych bezszklanka dobrze schłodzonej
śmietany kremówki2 łyżki drobnego
cukru z
waniliąew. bukiecik minibratków z zaufanego źródła
Truskawki pokroić w plasterki i wymieszać z
octem balsamicznym.
Śmietanę ubić z
cukrem. Układać w pucharkach po dwie warstwy bez,
truskawek i
śmietany (można też od razu wymieszać wszystkie składniki). Przystroić bratkami i natychmiast podawać.Smacznego!



***Pomysł na kwitnący deser dopisuję do Kwiatowej Książki Kucharskiej 2012.